Film og Podcasts

På denne side kan du både få mere viden om emnet Tid til at lytte og samtale og blive klogere på dig selv og din egen praksis. Materialerne, som kan anvendes i og uden for arbejdstid, lægger op til debat og refleksion.

  • Se en interaktiv film om Thomas. Udfør den alene eller sammen med andre.
  • Se kort dokumentar med Louise.
  • Lyt til et kapitel i podcastserien ’Den halve sandhed’ – om at møde patienten i et grænseland mellem somatik og psykiatri.

Interaktiv film

Thomas er til undersøgelse på rygklinik. Han er henvist af egen læge. Thomas har desuden haft en svær depression. Vælg dit dilemma og se, hvad der sker.

Dokumentar

Louise har en psykisk sygdom, og hun har også problemer med sit blodtryk, men mangler at blive udredt somatisk. Se en kort dokumentar om det at være patient mellem somatik og psykiatri. Find arbejdsspørgsmål her

Empati og narrativ medicin

I denne podcast skal vi tale om, hvordan kommunikationen mellem patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle bliver god og hensigtsmæssig.
Vi skal også omkring betydningen af lydhørhed i samtalen og endelig skal vi høre lidt om narrativ medicin, altså hvordan man kan bruge litteratur og livshistorier i samtalen.

Ved mikrofonerne har vi fire personer, som alle har erfaringer med at deltage i samtaler på godt og ondt mellem sundhedsprofessionelle på den ene side af bordet og borgere og patienter på den anden.

Medvirkende:
Tine Møller Lavergne, psykolog, Odense Kommune.
Morten Sodemann, professor, SDU
Pernille Ernst Petersen, ambassadør EN AF OS
Thora Brøjtenborg Larsen, pårørende