Film og Podcasts

På denne side kan du både få mere viden om emnet Livsstil – fokus på KRAM-faktorer og blive klogere på dig selv og din egen praksis. Materialerne, som kan anvendes i og uden for arbejdstid, lægger op til debat og refleksion.

  • Se en interaktiv film og prøv dig selv af. Udfør den alene eller sammen med andre.
  • Se interview om studiet af hjertestop uden for hospital og betydningen for psykiatriske patienter.
  • Lyt til et kapitel i podcastserien ’Den halve sandhed’ – om at møde patienten i et grænseland mellem somatik og psykiatri.

Interaktiv film

Interaktiv film om Jeppe, der beruset møder uanmeldt op på hjertemedicinsk afdeling med smerter i brystet. Jeppe er misbruger og har en personlighedsforstyrrelse. Hvordan møder man ham bedst muligt?
Find flere arbejdsspørgsmål til filmen her

Interview

Rammes mennesker med psykisk sygdom udenfor hospitalet, har de større risiko for at dø af det end alle andre, viser nyt dansk studie. Se og hør interview med læge og Ph.d. Carlo Alberto Barcella.

Når livet gør ondt i både krop og sind

I denne podcast taler vi om, hvordan man undgår, at en psykiatrisk diagnose overskygger et menneskes behov for at få hjælp til sin somatiske lidelse.
Vi kommer ind på, hvilken rolle tidspres, vaner og arbejdskultur, spiller for de sundheds-professionelles møde med patienten.
Og så kommer KRAM-faktorerne for alvor til debat. For har nogle sundheds-professionelle i virkeligheden så meget fokus på kost, rygning, alkohol og motion, at de ikke ser hele mennesket?

Medvirkende:
Cindy Lund Nielsen, ambassadør EN AF OS
Anders Beich, praktiserende læge, formand DSAM
Lykke Pedersen, overlæge, Psykiatrisk Center København