Film og Podcasts

På denne side kan du både få mere viden om emnet God og hensigtsmæssig kommunikation og blive klogere på dig selv og din egen praksis. Materialerne, som kan anvendes i og uden for arbejdstid, lægger op til debat og refleksion.

  • Se og hør interview om empati blandt praktiserende læger.
  • Se klip fra TV2-Fyn om narrativ medicin
  • Lyt til et kapitel i podcastserien ’Den halve sandhed’ – om at møde patienten i et grænseland mellem somatik og psykiatri.

Interview

Troels Kristensen, lektor Phd. cand. oecon., fortæller i et kort interview om baggrund og betydning af undersøgelse i empati blandt praktiserende læger.
Find kommunikationsøvelse her

TV Klip

Medicinstuderende erkender, at de har brug for hjælp til at se patienten mere som et menneske end en diagnose. Skønlitteratur kan måske hjælpe.

Empati og narrativ medicin

I denne podcast skal vi tale om, hvordan kommunikationen mellem patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle bliver god og hensigtsmæssig.
Vi skal også omkring betydningen af lydhørhed i samtalen og endelig skal vi høre lidt om narrativ medicin, altså hvordan man kan bruge litteratur og livshistorier i samtalen.

Ved mikrofonerne har vi fire personer, som alle har erfaringer med at deltage i samtaler på godt og ondt mellem sundhedsprofessionelle på den ene side af bordet og borgere og patienter på den anden.

Medvirkende:
Tine Møller Lavergne, psykolog, Odense Kommune.
Morten Sodemann, professor, SDU
Pernille Ernst Petersen, ambassadør EN AF OS
Thora Brøjtenborg Larsen, pårørende